zaterdag 24 november 2012

Belgenhuisje

Eindelijk weer eens een berichtje met een kaartje!
Vorige week heb ik mij eens "creatief met kaarten" gekocht. En daar staat een allerliefst kersthuiskaartje in. Maar natuurlijk in nederlandse maten. Dus heb ik eerst het patroon gemaakt op max 10,5 cm breedte. Nou dat was me een piepklein huisje, maar toch even in mekaar zetten zodat ik al weet hoe het moet.Toen even brainstormen om het groter te maken. Ik heb er gewoon een verdieping bij gemaakt, zo houdt ik ook nog een beetje kaart over :-). De eerste poging is dus een kliederwerkje geworden, maar ik had het ook nog na het werk geprobeerd, en dat is dus foute boel. Nu heb ik het vandaag opnieuw geprobeerd, en ja hoor het mag er wezen.
Dus eerst heb ik het patroon in stevig tekenpapier gemaakt. Een stukje craft papier genomen en dat eerst ge embossed met baksteen motief. Met een beetje witte inkt bewerkt. De sneeuwrand op het dak heb ik heel lichtjes gedesstressed met rood. Gordijntjes achter de ramen, sterretjes er rond. Knipvelletje erop en nog wat kerstbloemen van Nellie snellen. Het geheel nog afwerken met wat parel pen en ik was klaar. Het hartje aan de bovenkant is een mini wasknijper zo blijft hij beter staan.
13 opmerkingen:

Unknown zei

Nou die mag er zeker wezen, wat een dotje zo!

Jolanda zei

wat een enig huisje Frouwke:0) je blog ziet er mooi uit!
grtz Jolanda

Ria zei

Wat een lief huisje is dit geworden.
Gr Ria

Anita Meijer zei

Wat is je huisje super geworden Frouwke, ik vind het prachtig, maar eh gebruiken jullie in Belgie andere maten dan, ja misschien een blonde vraag maar daar je het hebt over Nederlandse maten vandaar. Ik vind je huisje in ieder geval prachtig.
Liefs van Anita

Relinde Scheepers zei

mooi huisje heb je gemaakt Frouwke!
ziet er goed uit!

groetjes Relinde

ANJA 3D zei

Wat een schitterend belgen huis, Frouwke
Gr. Anja

Joke zei

Dit heb je erg leuk gedaan, en leuke details gebruikt.
groetjes Joke

Marianne zei

Mooi gedaan Frouwke, leuk model ook.
Liefs, Marianne

Je@net zei

Wat leuk geworden, Frouwke!

Patricia Wanten zei

Mooi huisje heb je gemaakt. Ben meteen volger geworden want iemand die prettig gestoord is dat ligt me wel. Groetjes Patricia.

Mieke'S zei

Leuk gemaakt!
Sneeuw mannetjes zijn ook grappig.
Groetjes Mieke'S

Lenie zei

Wat een schattig huisje.
groeten Lenie

Nicole zei

Oooohhh Frouwke wat een geweldig leuk en mooi belgenhuisje. Liefs, Nicole